Endometrioza przyczyny i objawy
Zdrowe jedzenie oraz zdrowa dieta

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
February 12th, 2019

Bococizumab, humanizowane przeciwciało monoklonalne ukierunkowane na konwertazę proproteinową subtylizyny-keksyny typu 9 (PCSK9), obniża poziom cholesterolu o niskiej gęstości lipoprotein (LDL). Jednak zmienność i trwałość tego efektu są niepewne. Metody
Przeprowadziliśmy sześć równoległych, wielonarodowych badań zmniejszających stężenie lipidów, w których uczestniczyło 4300 pacjentów z hiperlipidemią, którzy zostali losowo przydzieleni do otrzymywania 150 mg bococizumabu lub placebo podskórnie co 2 tygodnie i których obserwowano przez okres do 12 miesięcy; 96% pacjentów otrzymywało statyny w momencie rejestracji. Pacjenci byli oceniani pod kątem zmian lipidowych w czasie, stratyfikowani w zależności od obecności lub braku przeciwciał przeciwidrutowych wykrytych podczas okresu leczenia.
Wyniki
Po 12 tygodniach pacjenci, którzy otrzymali bococizumab, zmniejszyli się o 54,2% w poziomie cholesterolu LDL w stosunku do wartości wyjściowych, w porównaniu ze wzrostem o 1,0% wśród osób otrzymujących placebo (bezwzględna różnica między grupami, -55,2 punktów procentowych). Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
February 12th, 2019

Ogólny odsetek odpowiedzi, drugorzędowy punkt końcowy w naszym badaniu, obejmował pacjentów, którzy mieli całkowitą lub częściową odpowiedź, z których większość osiągnęła niezależność od transfuzji i liczba neutrofilów była wystarczająca do uniknięcia infekcji.6 Wskaźnik odpowiedzi był również wyższy niż oczekiwano przy standardowej immunosupresji: wskaźnik ten wynosił 87% w obecnym badaniu, w porównaniu z 66% w naszej historycznej kohorcie. Całkowity odsetek odpowiedzi (94%) i całkowity odsetek odpowiedzi (58%) były wyraźnie wyższe w grupie 3, w której pacjenci najdłużej przebywali na eltrombopagu. Ogromna większość częściowych i pełnych odpowiedzi była obecna po 3 miesiącach, drugorzędowym czasie końcowym. Średni czas niezależności od transfuzji wynosił około miesiąca, a klinicznie znaczące przyrosty w poziomie neutrofilów wystąpiły w ciągu kilku tygodni po rozpoczęciu leczenia, nawet u pacjentów z bardzo ciężką neutropenią. Ogólny wzrost poziomu płytek krwi i neutrofilów we krwi był wyższy u pacjentów w tym badaniu niż w naszej historycznej grupie. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
February 12th, 2019

Zatem szybkość odpowiedzi immunologicznej jest ważnym czynnikiem dla szczepionek, które były stosowane w strategii szczepień pierścieniowych i byłaby przydatna do oceny w przyszłych wysiłkach badawczych. Nasz proces ma pewne ograniczenia. Po pierwsze, próba nie obejmowała dzieci. Demonstracja bezpieczeństwa i skuteczności tych szczepionek u dzieci jest priorytetem, ponieważ 16% osób z EVD w obecnej epidemii to dzieci.16 Po drugie, jak wcześniej zauważono, brak zidentyfikowanego laboratorium korelującego z ochronną odpornością utrudnia w celu oceny klinicznego znaczenia wszelkich długoterminowych zmian przeciwciał. Wreszcie, nie udało nam się ustalić, czy jakakolwiek szczepionka była skuteczna w zapobieganiu EVD, ponieważ liczba przypadków EVD drastycznie zmniejszyła się w Liberii z powodu uzgodnionych działań w zakresie zdrowia publicznego, które zakończyły wybuch epidemii w Liberii, zanim proces PREVAIL I mógł zostać rozszerzony na Komponent fazy 3. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
February 12th, 2019

Nie stwierdzono żadnych problemów związanych z bezpieczeństwem. W dwóch grupach szczepionkowych działania niepożądane nie były na ogół ciężkie, były ograniczone w czasie i były podobne do doniesień z badań fazy 1, w których stosowano różne dawki obu szczepionek.3,5-9 Częstość występowania problemów ze stawami nie różniła się istotnie wśród trzech grup. Nie widzieliśmy szczerego zapalenia stawów, o którym donoszono w innym badaniu (przeprowadzonym w Genewie) i które uważano za związane z bezpośrednią replikacją rVSV.G-ZEBOV-GP w stawach.5 Przyczyny tej różnicy w występowaniu zapalenia stawów wśród uczestników zapisanych w Genewie i liberyjskich uczestników naszego procesu nie są jasne.
Nieoczekiwanym odkryciem było to, że odsetek uczestników, u których malaria rozwinęła się o 12 miesięcy, był niższy w każdej z aktywnych grup szczepionek niż w grupie placebo, co było znaczące dla osób, które otrzymały ChAd3-EBO-Z. Takie heterologiczne lub niecelowe działanie szczepionek w celu zwiększenia odporności w sposób niespecyficzny wobec antygenu obserwowano w przypadku niektórych szczepień dziecięcych, a ostatnio donoszono, że obecność malarii wiąże się z lepszym wynikiem u pacjentów z EVD, 10 a znalezienie co sugeruje możliwą odporność krzyżową.11,12 Aby ustalić, czy to odkrycie jest prawdopodobnie wynikiem wyszkolonej odporności13 lub znalezienia szansy (jak stwierdzono w sekcji Metody, wartości P <0,05, ale nie <0,01 powinny być interpretowane ostrożnie), potrzebne są przyszłe badania. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
February 12th, 2019

Wszyscy pacjenci otrzymywali stabilną tygodniową dawkę metotreksatu przez co najmniej 12 tygodni. Niezależny komitet ds. Etyki i agencja regulująca produkty lecznicze dla produktów medycznych zatwierdziły protokół próbny (dostępny wraz z pełnym tekstem tego artykułu). Każdy rodzic lub opiekun zapewnił pisemną świadomą zgodę, a każde dziecko wyraziło zgodę, gdy było to stosowne. Autorzy zapewniają rękojmię tego raportu i próbę do protokołu. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
February 12th, 2019

Wyszkoleni klinicyści próbni wyjaśnili badanie każdemu pacjentowi, uzyskali pisemną świadomą zgodę od każdego pacjenta, doradzili zespołowi badawczemu, że pacjenci zostali zapisani, i dostarczyli pacjentowi pregabalinę lub placebo. Randomizacja i oślepienie
Harmonogram randomizacji został wygenerowany przez niezależnego badacza za pomocą komputerowej sekwencji liczb losowych. Kapsułki Pregabalin i dopasowane kapsułki placebo zapakowano w białe, nieprzezroczyste, szczelne pojemniki w centralnej aptece zgodnie z harmonogramem randomizacji, a następnie dostarczono je klinicystom. Wszyscy pracownicy naukowi, statystycy, klinicyści i pacjenci nie byli świadomi zadań grupy próbnej podczas rekrutacji, zbierania danych i analizy.
Trial Regimen and Procedures
Schemat badania obejmował pregabalinę lub placebo, a także porady lekarskie (np. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
February 12th, 2019

Te problemy potencjalnie wyjaśniały podobne krótkoterminowe wyniki, które obserwowano w grupie aktywnego leczenia i grupie placebo. Ponadto istnieją sprzeczne dowody dotyczące stosowania blisko spokrewnionego leku przeciwpadaczkowego, gabapentyny, w przypadku rwy kulszowej.11,12 Badania epidemiologiczne sugerują, że stosowanie pregabaliny w leczeniu bólu o cechach neuropatycznych zwiększyło się, 13,14 pomimo braku wyraźnego wsparcia dowody i pomimo obaw związanych ze zwiększonym ryzykiem samobójstwa jako potencjalnego skutku ubocznego15,16 i możliwym niewłaściwym stosowaniem leku.17,18 Przeprowadziliśmy randomizowane, podwójnie zaślepione, kontrolowane placebo badanie (Pregabalina oprócz zwykłej opieki dla rwy kulszowej [ PRECYZJA]) w celu określenia skuteczności, bezpieczeństwa i opłacalności pregabaliny u pacjentów z rwą kulszową. Metody
Projekt testowy i nadzór
W tym randomizowanym, podwójnie ślepym, kontrolowanym placebo badaniu porównano pregabalinę z placebo w leczeniu rwy kulszowej. Badanie przeprowadzono zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi skonsolidowanych standardów raportów dotyczących raportowania. 19 Protokół próbny20 i plan analizy statystycznej21 zostały opublikowane wcześniej i są dostępne wraz z pełnym tekstem tego artykułu na stronie. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
February 12th, 2019

Znacznie większy odsetek pacjentów w grupie przyjmującej adalimumab niż w grupie placebo wykazywał zmniejszenie miejscowej dawki glukokortykoidu (współczynnik ryzyka dla zmniejszenia, 3,72; 95% CI, 1,09 do 12,71; P = 0,04). Znacznie większa liczba pacjentów w grupie otrzymującej adalimumab niż w grupie placebo przerwała stosowanie miejscowych glikokortykosteroidów (współczynnik ryzyka, 3,58, 95% CI, 1,24 do 10,32, P = 0,02). Jednak było więcej zdarzeń niepożądanych i poważniejszych zdarzeń niepożądanych w grupie adalimumab niż w grupie placebo. Najczęstszymi zdarzeniami niepożądanymi w grupie adalimumab były drobne infekcje, zaburzenia oddechowe i zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Częstość zdarzeń niepożądanych na pacjento-rok była wyższa w grupie adalimumab niż w grupie placebo (10,07 vs. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
February 12th, 2019

Ludzie chorzy na nowotwory obciążają innych pracowników wyższymi kosztami opieki zdrowotnej i absencją. Osoby uprawiające ryzykowne sporty mogą mieć wypadki lub doświadczać traumy rutynowo i obciążać współpracowników dodatkowymi kosztami. Posiadanie dzieci zwiększa składki dla innych pracowników, którzy nie mają żadnych. Wiele z tych kosztów wynika z pozornie niewinnych, codziennych wyborów dotyczących stylu życia; niektóre wybory, takie jak te dotyczące diety i ćwiczeń fizycznych, mogą wpływać na zachorowalność na raka, a także na wskaźniki cukrzycy i chorób serca. Jako społeczeństwo odrzuciliśmy pogląd, że jednostki powinny ponosić pełną odpowiedzialność za własne koszty opieki zdrowotnej. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
February 12th, 2019

Chociaż dawanie tytoniu pacjentom może wynikać z dobrze zaplanowanych wysiłków na rzecz stworzenia sojuszu terapeutycznego, należy unikać takiej praktyki na rzecz alternatywnych strategii budowania relacji. Na poziomie schronienia polityka antynikotynowa jest niezbędna, ale powinna być połączona z próbami oceny niezamierzonych konsekwencji, w tym ustalenia, czy ograniczenia dotyczące palenia mogą skłonić niektórych bezdomnych palaczy do unikania schronisk i spania na zewnątrz. Udostępnienie nikotynowej terapii zastępczej dostępnej w schroniskach na nocną ulgę w głodówce może zwiększyć akceptowalność tych środków i promować zainteresowanie rzuceniem palenia. Schroniska są również potencjalnym celem komunikatów edukacyjnych, które zmieniają kulturę używania tytoniu wśród klientów i personelu, który im służy.
Na poziomie polityki nasze doświadczenia sugerują, że bezdomni palacze zmniejszają zużycie papierosów, gdy wzrasta podatek akcyzowy od wyrobów tytoniowych. Read the rest of this entry »

Comments Off

« Previous Entries Next Entries »