Endometrioza przyczyny i objawy
Zdrowe jedzenie oraz zdrowa dieta

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
September 5th, 2019

Bococizumab, humanizowane przeciwciało monoklonalne ukierunkowane na konwertazę proproteinową subtylizyny-keksyny typu 9 (PCSK9), obniża poziom cholesterolu o niskiej gęstości lipoprotein (LDL). Jednak zmienność i trwałość tego efektu są niepewne. Metody
Przeprowadziliśmy sześć równoległych, wielonarodowych badań zmniejszających stężenie lipidów, w których uczestniczyło 4300 pacjentów z hiperlipidemią, którzy zostali losowo przydzieleni do otrzymywania 150 mg bococizumabu lub placebo podskórnie co 2 tygodnie i których obserwowano przez okres do 12 miesięcy; 96% pacjentów otrzymywało statyny w momencie rejestracji. Pacjenci byli oceniani pod kątem zmian lipidowych w czasie, stratyfikowani w zależności od obecności lub braku przeciwciał przeciwidrutowych wykrytych podczas okresu leczenia.
Wyniki
Po 12 tygodniach pacjenci, którzy otrzymali bococizumab, zmniejszyli się o 54,2% w poziomie cholesterolu LDL w stosunku do wartości wyjściowych, w porównaniu ze wzrostem o 1,0% wśród osób otrzymujących placebo (bezwzględna różnica między grupami, -55,2 punktów procentowych). Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
September 5th, 2019

Ogólny odsetek odpowiedzi, drugorzędowy punkt końcowy w naszym badaniu, obejmował pacjentów, którzy mieli całkowitą lub częściową odpowiedź, z których większość osiągnęła niezależność od transfuzji i liczba neutrofilów była wystarczająca do uniknięcia infekcji.6 Wskaźnik odpowiedzi był również wyższy niż oczekiwano przy standardowej immunosupresji: wskaźnik ten wynosił 87% w obecnym badaniu, w porównaniu z 66% w naszej historycznej kohorcie. Całkowity odsetek odpowiedzi (94%) i całkowity odsetek odpowiedzi (58%) były wyraźnie wyższe w grupie 3, w której pacjenci najdłużej przebywali na eltrombopagu. Ogromna większość częściowych i pełnych odpowiedzi była obecna po 3 miesiącach, drugorzędowym czasie końcowym. Średni czas niezależności od transfuzji wynosił około miesiąca, a klinicznie znaczące przyrosty w poziomie neutrofilów wystąpiły w ciągu kilku tygodni po rozpoczęciu leczenia, nawet u pacjentów z bardzo ciężką neutropenią. Ogólny wzrost poziomu płytek krwi i neutrofilów we krwi był wyższy u pacjentów w tym badaniu niż w naszej historycznej grupie. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
September 5th, 2019

Zatem szybkość odpowiedzi immunologicznej jest ważnym czynnikiem dla szczepionek, które były stosowane w strategii szczepień pierścieniowych i byłaby przydatna do oceny w przyszłych wysiłkach badawczych. Nasz proces ma pewne ograniczenia. Po pierwsze, próba nie obejmowała dzieci. Demonstracja bezpieczeństwa i skuteczności tych szczepionek u dzieci jest priorytetem, ponieważ 16% osób z EVD w obecnej epidemii to dzieci.16 Po drugie, jak wcześniej zauważono, brak zidentyfikowanego laboratorium korelującego z ochronną odpornością utrudnia w celu oceny klinicznego znaczenia wszelkich długoterminowych zmian przeciwciał. Wreszcie, nie udało nam się ustalić, czy jakakolwiek szczepionka była skuteczna w zapobieganiu EVD, ponieważ liczba przypadków EVD drastycznie zmniejszyła się w Liberii z powodu uzgodnionych działań w zakresie zdrowia publicznego, które zakończyły wybuch epidemii w Liberii, zanim proces PREVAIL I mógł zostać rozszerzony na Komponent fazy 3. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
September 5th, 2019

Nie stwierdzono żadnych problemów związanych z bezpieczeństwem. W dwóch grupach szczepionkowych działania niepożądane nie były na ogół ciężkie, były ograniczone w czasie i były podobne do doniesień z badań fazy 1, w których stosowano różne dawki obu szczepionek.3,5-9 Częstość występowania problemów ze stawami nie różniła się istotnie wśród trzech grup. Nie widzieliśmy szczerego zapalenia stawów, o którym donoszono w innym badaniu (przeprowadzonym w Genewie) i które uważano za związane z bezpośrednią replikacją rVSV.G-ZEBOV-GP w stawach.5 Przyczyny tej różnicy w występowaniu zapalenia stawów wśród uczestników zapisanych w Genewie i liberyjskich uczestników naszego procesu nie są jasne.
Nieoczekiwanym odkryciem było to, że odsetek uczestników, u których malaria rozwinęła się o 12 miesięcy, był niższy w każdej z aktywnych grup szczepionek niż w grupie placebo, co było znaczące dla osób, które otrzymały ChAd3-EBO-Z. Takie heterologiczne lub niecelowe działanie szczepionek w celu zwiększenia odporności w sposób niespecyficzny wobec antygenu obserwowano w przypadku niektórych szczepień dziecięcych, a ostatnio donoszono, że obecność malarii wiąże się z lepszym wynikiem u pacjentów z EVD, 10 a znalezienie co sugeruje możliwą odporność krzyżową.11,12 Aby ustalić, czy to odkrycie jest prawdopodobnie wynikiem wyszkolonej odporności13 lub znalezienia szansy (jak stwierdzono w sekcji Metody, wartości P <0,05, ale nie <0,01 powinny być interpretowane ostrożnie), potrzebne są przyszłe badania. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
September 5th, 2019

Wyszkoleni klinicyści próbni wyjaśnili badanie każdemu pacjentowi, uzyskali pisemną świadomą zgodę od każdego pacjenta, doradzili zespołowi badawczemu, że pacjenci zostali zapisani, i dostarczyli pacjentowi pregabalinę lub placebo. Randomizacja i oślepienie
Harmonogram randomizacji został wygenerowany przez niezależnego badacza za pomocą komputerowej sekwencji liczb losowych. Kapsułki Pregabalin i dopasowane kapsułki placebo zapakowano w białe, nieprzezroczyste, szczelne pojemniki w centralnej aptece zgodnie z harmonogramem randomizacji, a następnie dostarczono je klinicystom. Wszyscy pracownicy naukowi, statystycy, klinicyści i pacjenci nie byli świadomi zadań grupy próbnej podczas rekrutacji, zbierania danych i analizy.
Trial Regimen and Procedures
Schemat badania obejmował pregabalinę lub placebo, a także porady lekarskie (np. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
September 5th, 2019

Te problemy potencjalnie wyjaśniały podobne krótkoterminowe wyniki, które obserwowano w grupie aktywnego leczenia i grupie placebo. Ponadto istnieją sprzeczne dowody dotyczące stosowania blisko spokrewnionego leku przeciwpadaczkowego, gabapentyny, w przypadku rwy kulszowej.11,12 Badania epidemiologiczne sugerują, że stosowanie pregabaliny w leczeniu bólu o cechach neuropatycznych zwiększyło się, 13,14 pomimo braku wyraźnego wsparcia dowody i pomimo obaw związanych ze zwiększonym ryzykiem samobójstwa jako potencjalnego skutku ubocznego15,16 i możliwym niewłaściwym stosowaniem leku.17,18 Przeprowadziliśmy randomizowane, podwójnie zaślepione, kontrolowane placebo badanie (Pregabalina oprócz zwykłej opieki dla rwy kulszowej [ PRECYZJA]) w celu określenia skuteczności, bezpieczeństwa i opłacalności pregabaliny u pacjentów z rwą kulszową. Metody
Projekt testowy i nadzór
W tym randomizowanym, podwójnie ślepym, kontrolowanym placebo badaniu porównano pregabalinę z placebo w leczeniu rwy kulszowej. Badanie przeprowadzono zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi skonsolidowanych standardów raportów dotyczących raportowania. 19 Protokół próbny20 i plan analizy statystycznej21 zostały opublikowane wcześniej i są dostępne wraz z pełnym tekstem tego artykułu na stronie. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
September 5th, 2019

Znacznie większy odsetek pacjentów w grupie przyjmującej adalimumab niż w grupie placebo wykazywał zmniejszenie miejscowej dawki glukokortykoidu (współczynnik ryzyka dla zmniejszenia, 3,72; 95% CI, 1,09 do 12,71; P = 0,04). Znacznie większa liczba pacjentów w grupie otrzymującej adalimumab niż w grupie placebo przerwała stosowanie miejscowych glikokortykosteroidów (współczynnik ryzyka, 3,58, 95% CI, 1,24 do 10,32, P = 0,02). Jednak było więcej zdarzeń niepożądanych i poważniejszych zdarzeń niepożądanych w grupie adalimumab niż w grupie placebo. Najczęstszymi zdarzeniami niepożądanymi w grupie adalimumab były drobne infekcje, zaburzenia oddechowe i zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Częstość zdarzeń niepożądanych na pacjento-rok była wyższa w grupie adalimumab niż w grupie placebo (10,07 vs. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
September 5th, 2019

Wszyscy pacjenci otrzymywali stabilną tygodniową dawkę metotreksatu przez co najmniej 12 tygodni. Niezależny komitet ds. Etyki i agencja regulująca produkty lecznicze dla produktów medycznych zatwierdziły protokół próbny (dostępny wraz z pełnym tekstem tego artykułu). Każdy rodzic lub opiekun zapewnił pisemną świadomą zgodę, a każde dziecko wyraziło zgodę, gdy było to stosowne. Autorzy zapewniają rękojmię tego raportu i próbę do protokołu. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
September 5th, 2019

Podczas przeglądu nowych aplikacji leków do leczenia choroby Alzheimera, Food and Drug Administration (FDA) utrzymuje, że roszczeniom ulepszonego poznania powinny towarzyszyć dowody poprawy funkcji. Jednakże założenie, że skuteczna poprawa poznawcza przejawi się w funkcjonalnej ocenie pacjentów, jest nie do utrzymania w przypadku wczesnego stadium choroby Alzheimera, która w coraz większym stopniu jest celem działań związanych z opracowywaniem leków. Po prostu nie dysponujemy jeszcze narzędziami do opracowywania leków, które są walidowane, aby zapewnić pomiar funkcji u pacjentów z chorobą Alzheimera przed wystąpieniem jawnej demencji. Ponadto poprawa funkcji może pozostawać w tyle za poprawą funkcji poznawczych, w której pośredniczą czynniki farmakologiczne we wczesnym stadium choroby. Wobec niszczących skutków tej choroby dla pacjentów i ich rodzin, wraz z jej rosnącą częstością, pilnie potrzebne jest innowacyjne podejście do projektowania prób i wyboru punktu końcowego, zwłaszcza że społeczność zajmująca się opracowywaniem narkotyków zwraca uwagę na wczesne etapy choroba. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘histamina w żywności’

Redukcja lipidów i powstawanie przeciwciał przeciwbólowych za pomocą Bococizumabu

Posted in Uncategorized  by admin
September 5th, 2019

W ciągu ostatnich 10 lat wysiłki w zakresie farmakogenomiki dały wgląd w skuteczność i bezpieczeństwo leków, poprawiając naszą znajomość profilu bezpieczeństwa nawet niektórych najstarszych leków, takich jak siarczan kodeiny, opioidowy środek przeciwbólowy zatwierdzony po raz pierwszy w 1950 r. W celu złagodzenia bólu łagodny lub umiarkowany ból. Jednocześnie zwiększona wiedza na temat wartości zarówno spersonalizowanej medycyny, jak i zgłaszania rzadkich działań niepożądanych doprowadziła do opublikowania informacji o zdarzeniach niepożądanych, które wcześniej mogły nie zostać zgłoszone. Wydarzenia te z kolei skłoniły administrację ds. Żywności i leków (FDA) do ponownego przeanalizowania bezpieczeństwa – i ostatecznie ograniczenia – stosowania kodeiny u pacjentów po teście usunięcia węzłów chłonnych. Read the rest of this entry »

Comments Off

« Previous Entries Next Entries »